Menu
A+ A A-

Chcete vést vlastní firmu? Kupte už zaběhlou a fungující!

jarvis 576d2d1d498e9311813d8945

Nikdy jste nekápli na ten správný nápad. Nikdy jste neměli tu odvahu vykročit z davu a pustit se do podnikání. Nikdy jste si nedokázali představit, jak budovat firmu úplně od nuly. Ale vždy vás to k podnikání nějak táhlo a představa vést vlastní firmu a budovat něco svého vás vždy lákala? Tak kupte firmu, která už má delší historii a víte, že už je zaběhlá a má už vybudované pořádné základy.

 

Prodávaných firem je čím dál více

Přesto, že kupovat firmu u nás není stejně běžnou praxí jako na západě, tak investovat do již fungující firmy se stává čím dál oblíbenější i na v našich končinách. Počet prodávaných firem každým rokem roste. A tomu významně přidává i fakt, že mnoho majitelů firem vybudovali své firmy v období revoluce v devadesátých letech.

Tito majitelé se v současnosti dostávají do důchodového věku a jak se říká na stará kolena už nechtějí mít hlavu plnou starostí s vedením firmy. A navíc velmi často nemají své vybudované firmy na koho převést, a proto tak pro ně je prodej fungujících firem nejlepším řešením.

 

Jaké jsou výhody koupě fungujícího podniku?

Koupit fungující firmu má několik výhod. A mnohdy je daleko lepší variantou pro lidi, kteří mají volné finanční prostředky na investici.

  • zaběhlé procesy, historie, vybudované nějaké povědomí a jméno

  • stabilní přiliv zákazníků a tok peněz

  • vybudovaná síť dodavatelů a jiných kontaktů

  • nízké riziko, že by o produkt nebyl zájem, protože tento začátek už má firma za sebou

 

Jak takovou firmu najít?

Najít takovou firmu, která není zadlužená, má všechno zaběhlé a v pořádku není záležitost na pár hodin. Je to dlouhodobá práce, procházení, analýz, zjišťování, papírování apod. Často na povrchu může firma vypadat dobře. Po větším prozkoumání, ale zjistíte, že tam jsou problémy, které ze začátku nevidíte a vyplují na povrch až po delším čase.

Nebojte se tak využít například služeb profesionálů z firmy Parite PRO s.r.o. Mají s prodejem fungujících firem, které jsou zaběhlé už více než 20 leté zkušenosti. Poradí vám tak s výběrem vhodné firmy, u které budete mít jistotu, že netrpí žádným skrytým problémem.