Menu
A+ A A-

Pokladní systémy pro restaurace

Pokladní systémy pro restaurace od firmy APLS mají velké využití, potkáváme je dnes každý den. Restauratérství není jediná oblast, kde se hojně tyto systémy využívají. Tak například potraviny, vinotéky, elektro, hobby market, textil/obuv, každopádně v každé z uvedených oblastí dovedou velmi ulehčit práci a "zpříjemnit" byrokratickou agendu ještě zpřísněnou o EET.

pokladní systém pro restaurace

Konkrétně v restauratérství lze systém rozdělit na možnost prodeje, restauraci, kalkulaci a popřípadě výrobu.

Možnosti prodeje:

  • - rozpracované účty dle míst
  • - přesuny, slučování obsahů účtů
  • - částečná úhrada účtu

Restaurace a kalkulace, výroba:

  • - automatická výroba na základě prodeje
  • - degustace
  • - denní ztráty
  • - automatické ztráty při příjmu zboží
  • - kalkulace a výroba

A na závěr něco málu o principu fungování EET, když jsem jej zmínil v úvodu článku:

  • - Každý ať chtěl nebo nechtěl tak se setkal s bičem na živnostníky s názvem EET. Jen co to vlastně je? Je to elektronická evidence tržeb, která spočívá v evidování každé platby za kterou obdrží zákazník účtenku s unikátním kódem. Princip je takový, že pokladna, která vám vytiskne účtenku, zároveň odešle datovou zprávu na server Finanční správy, kde budou informace uloženy a zpětně k obchodníkovi odeslán unikátní kód, který se vytiskne právě na vaši účtenku.